9:00-9:50

Jani Nevalainen
Microsoft

Windows 10 tiivistettynä

Mitkä ovat vaihtoehtoni kympin suhteen kehittäjänä? Mikä on UWP ja mihin se käy ja mihin ei? Mitkä ovat vaihtoehtoni kehittää Windows 10 ympäristöön? Entä mikä on päivityspolkuni nykyiselle koodille, tai sovellusten jako?

Lisäksi käymme läpi mitä on uusi Store, Business Store ja Windows As A Service. Missä ovat .NET Native sudenkuopat ja miten varautua niihin? Tässä esityksessä on paljon asioita, jotka vaikuttavat Windowsin uuteen sukupolveen siirtyviin kehittäjiin ja tämän session tarkoituksena on antaa tiukka tiivistelmä kaikesta mitä tällä hetkellä tulisi tietää Windows 10 -kehityksestä.

10:10 - 11:00

Michael_Samarin_350px_350px_bw

Michael Samarin
Futurice

New hardware APIs and platforms for UWP

In this presentation, we would like to make short, but very illustrative overview of the few selected new hardware APIs and platforms available for Universal Windows Platform (UWP) developers. Here is the the list of the topics that will be covered:
– Face detection in the live video with the new Camera API;
– New version of the Imaging SDK for image processing with DirectX hardware acceleration;
– Completely new Audio Graph API for low-latency audio and new API for MIDI interfaces;
– Access to all sensors of the Microsoft Band 2 with the new Band SDK;
– Accessing and controlling AllJoyn devices;
– UWP applications on Raspberry Pi 2 with Windows 10 IoT Core.

11:10-12:00

Mikael_Koskinen_350px_350px_bw

Mikael Koskinen
Adafy

Windows 10 UWP-sovelluksen mukauttaminen laitekohtaisesti

Windows 10 -sovellukset toimivat useissa eri laitemuodoissa: näyttöjen koot vaihtelevat neljästä tuumasta 80 tuumaan ja ohjausmuodot kosketuksesta hiireen ja puheohjaukseen. Tässä esityksessä käydään läpi tapoja, joilla voit optimoida sovelluksesi toimimaan parhaimmalla tavalla kaikissa laitemuodoissa. Aihealueina ovat mm. responsiivinen XAML, Continuum ja API contracts.

13:00-13:50

Pasi_Taive_350px_350px_bw

Pasi Taive
Kompozure

Komponenttipohjainen kehitys AngularJS ja ASP.NET Coren kanssa

Ison tietojärjestelmän rakentaminen on helppoa. Kuinka onnistua siinä niin, ettei koko järjestelmää tarvitse tehdä alusta alkaen uudestaan joka kolmas vuosi? Tuntuuko siltä, että yhden bugin korjaaminen aiheuttaa kaksi uutta, sekä uuden ominaisuuden lisääminen on käytännössä mahdotonta tai liian kallista.

Tässä esityksessä käydään läpi miten jäsennellään keskikokoinen tai suuri tietojärjestelmä niin, että vältetään big ball of mud. Pääasiassa keskitytään AngularJS-osuuteen, mutta myös ASP.NET Coren WebApia käsitellään esityksessä.

Tule ja kuuntele, miten vältetään spagettikoodi ja se kaikkien rakastama mutapallo, jota on niin mukava ylläpitää

14:30-15:20

Tomi Tavela
Sininen Meteoriitti

Sovellukset luuriin feat. Ionic, AAD ja O365

Tule ja opi kuinka rakennat sovelluksen Ionic Frameworkilla (iOS, Android, Win10 Mobile), joka autentikoituu Azure AD:ssä ja käpistelee O365:n tarjoamia rajapintoja.

Ionic käyttää HTML5, CSS, JS, AngularJS ja Apache Cordova tekniikoita, mikä mahdollistaa nopean sovelluskehityksen kaikille merkittäville laitealustoille.

15:40-16:30

Jani_Jarvinen_350px_350px_bw

Jani Järvinen
Nimacon Digital

Windows 10 IoT -kehitys: alustat ja vaihtoehdot

Internet of Things -ajattelu on vahvasti mukana Windows 10:ssä. Käyttöjärjestelmästä on useita versiota pelkästään IoT-ympäristöihin ja lisäksi tarjolla ovat Azure IoT -palvelut.

Tässä esityksessä käydään läpi tuetut laitteistoalustat, käyttöjärjestelmäversiot, ohjelmointikehikot sekä sovellustyypit IoT-näkökulmasta. Lisäksi käydään läpi UWP-pohjaisten sovellusten siirtäminen omiin laitteisiin, tutustutaan Windows 10 IoT Core Dashboardiin sekä selvitetään, ovatko UWP-sovellukset ainoa vaihtoehto toteuttaa IoT-sovelluksia Windows-ympäristössä.